Hunor és Magor - A mesék csodás országa Magyarország

A HVIM most a Dél-Dunántúlon élő fiatalokat is meg akarja szólítani. Ráadásul a vármegyések a legkisebb generáció felé próbálnak nyitni, annak érdekében, hogy a jövő nemzedék megismerje gyökereinket, kultúránkat és ezáltal megértse mit is jelent magyarnak lenni.

A HVIM eddig sok előadással és kulturális programmal, köztük a nemzeti gyerektáborral, a „Honszerelem” című országos vers- és prózaíró pályázattal is próbált adni valamit ennek az elveszett fiatal generációnak. A mozgalom célja mindig is az volt, hogy hazájukat ismerő, azt szerető, szilárd erkölcsi alapokon nyugvó fiatal generációé legyen a jövő. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom baranyai szervezete egy nemes célt tűzött zászlajára. A hazafias mozgalom a legkisebb generációt próbálja megszólítani. Ez a nemzedék gyökereit és valódi értékeit elveszteni látszik, hacsak mi, a felnőttek, nem teszünk ez ellen. A mostani fiatalság a liberalizmus legnagyobb áldozata, ők vannak kitéve legjobban ezen ideológia káros hatásainak. Sokszor azonban a legfiatalabbakat is elérik ezek a gondolatok a média világán keresztül, hiszen miközben a magyar nép rendelkezik a leggazdagabb mese- és mondavilággal, addig gyermekeink sokszor nem is tudnak ezekről, mert a televízió bekapcsolásával csak azt az értékrendet látják, amelyet láttatni akarnak velük.

Azonban tehetünk ez ellen és kötelességünk is tenni, hiszen ha mi nem lépünk elvesznek gyermekeink és velük nemzetünk is végleg a sírba hullik. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom baranyai szervezete ez ellen szeretne tenni programjával. Egyben megkéri a szülőket, édesanyákat, édesapákat, nagymamákat és nagypapákat, hogy meséljék el a Csodaszarvas legendáját, Hunor és Magor történetét gyermekeiknek. Miután pedig ezt megtették kérjék meg óvodás-kisiskolás gyermeküket, hogy rajzolják le, bármilyen eszközzel ezt a történetet, azt, hogy ők mit éreznek a mesével kapcsolatban, mi látnak. Ez remek alkalom arra, hogy a szülők és gyermekeik együtt lehessenek egy ilyen szép cél megvalósításában, másrészt pedig megtudhatják, hogy csemetéik, hogy látják nemzetünk egy kulcsfontosságú legendáját. Azonban azt is szeretnénk, hogy mások is belelássanak a gyermekek lelkébe, így tehát az is célunk, hogy a nagyközönség is megismerje a legkisebb generáció fantáziáját, gondolatait erről a meséről, és ezen keresztül hazánkról. Szeretnénk kiállítást rendezni a művekből, hogy bárki megtekinthesse azokat. Ennek érdekében a műveket szkennelve, vagy lefényképezve várja a mozgalom szervező csapata, a hvimrajzverseny[kukac]gmail.com címre, május elsejéig a Dél-Dunántúli régióból (Baranya, Somogy, Tolna megye). Az interneten, illetve egyéb más fórumokon pedig bárki gyorsan rátalálhat erre a legendára, hogy ezáltal könnyebben átadhassák azt gyermekeiknek.

A kiállítással pedig egy előadásra is szeretnénk meghívni a szülőket, gyermekeikkel, amely során egy a gyermekrajzokat ismerő művészettörténész "elemezné" a kicsik gondolatait, amelyeket a rajzokon keresztül nekünk akartak átadni. Persze, egy verseny nem lenne igazi, díjak nélkül. A legszebb rajzokat jutalmazzuk, de senki sem marad meglepetések nélkül! A program szervezői úgy gondolják, hogy az életben nem csak a cél elérése a fontos. A megtett út az, amely jobbá, emberibbé tesz bennünket egy embertelen világban. Ha odafigyelünk, hogy a legkisebbek is jó úton induljanak el ebben az elidegenedett rengetegben, akkor nemzetünk, és hazánk sorsa is biztosított lesz. Így pedig igaz hazafiakká, honleányokká válhatnak, azon fiatalok, akik bár csak egy kicsiny rajzversenyben vesznek is részt, mégis a legnagyobb lépést tehetik meg egy szebb, jobb jövő felépítése felé.

Mesemondásra és rajzra fel!

CsatolmányMéret
2012_rajzpalyazat.jpg191.73 KB
Minden jog fenntartva. Kapcsolat: [email protected]